جستجو
موضوعات
دوره آموزشی ویندوز ۸ – درس اول
ویندوز ۸ چیست؟
ویندوز ۸ جدیدترین سیستم عامل ارائه شده از سوی مایکروسافت است. این سیستم عامل شامل بسیاری بروزرسانی ها و تغییرات نسبت به نسخه های قبل می باشد. پس برای مهاجرت به آن بهتر است نگاهی به کلیات آن انداخته و سپس اقدام به این کار نمایید. در این درس و دروس آینده با این سیستم عامل بیشتر آشنا خواهید شد.
در بازار و بر روی کامپیوتر خود و دوستانمان سیستم عامل های مختلفی از مایکروسافت وجود دارد که با نام ویندوز و یک نام مخصوص به نسخه آن شناخته می شوند. برای مثال ویندوز هفت که در سال ۲۰۰۹ منتشر گردید، ویندوز ویستا ( ۲۰۰۶ ) ، ویندوز XP (در ۲۰۰۱ ) و دیگر نسخه های قدیمی. در حالی که نسخه های قدیمی ویندوز مانند ۷، اکس پی و ویستا برای کامپیوترهای رومیزی و همچنین لپ تاپ ها قابل استفاده می باشند، ویندوز ۸ قابلیت نصب برروی تبلت ها را نیز دارد. به همین خاطر ظاهر سیستم عامل تغییر کرده و قابل استفاده برروی صفحات قابل لمس نیز می باشد.
تفاوت های ویندوز ۸ از ویندوزهای گذشته چیست؟
امکانات و تغییرات بسیاری در ویندوز ۸ وجود دارد، از تغییرات کوچک تا تغییرات بزرگ و چشم گیر. این تغییرات در رابط کاربری، امکانات و ویژگی های آنلاین، بهبود امنیت و دیگر موارد دیده می شوند.
تغییرات اینترفیس یا رابط کاربری
اولین چیزی که در مواجهه به ویندوز ۸ خواهید دید این است که این سیستم عامل بطور کامل از نسخه های پیشین خود متفاوت به نظر می رسد. رابط کاربری جدید شامل ویژگی های جدیدی مانند Start screen, live tile و hot corners.
Start screen یا صفحه آغازین : صفحه اصلی که از آن استفاده خواهید نمود استارت اسکرین نام دارد که از طریق آن می توانید برنامه ها و اپلیکیشن های سیستم را بصورت کاشی کاری مشاهده کنید. این صفحه قابل شخصی سازی بوده و می توانید با تغییر رنگ قالب، انتخاب تصویر پس زمینه و چینش جدید کاشی ها آن را تغییر دهید.
Live tiles : برخی از اپلیکیشن ها از Live tiles استفاده می کنند، این اپ ها بدون نیاز به کلیک اطلاعاتی را برای شما نمایش می دهند. برای مثال کاشی زنده مربوط به اپلیکیشن هواشناسی، وضعیت آب و هوایی شهر شما را نمایش می دهد و شما می توانید با کلیک بر روی آن اطلاعات بیشتری را دریافت نمایید.
Hot corners : شما از برای حرکت در ویندوز ۸ از هات کرنر یا گوشه های داغ استفاده خواهید کرد. برای استفاده از هات کرنر تنها کاقی است نشانگر موس خود را به گوشه های تصویر ببرید تا تولبار یا کاشی جهت کلیک برای شما باز گردد. برای مثال برای سوئیچ به برنامه دیگری که در حال اجراست می توانید نشانگر موس را به گوشه بالا و سمت چپ برده و سپس کلیک نمایید. اگر از تبلت استفاده می کنید می توانید با حرکت به سمت چپ یا راست این کار را انجام دهید.
Charms bar : بسیاری از تنظیمات کامپیوتر شما در نواری با نام Charms bar قابل دسترسی خواهد بود. برای دسترسی به این نوار نشانگر موس را به گوشه بالا و سمت راست صفحه ببرید.
امکانات آنلاین در ویندوز ۸
خیلی از کاربران شروع به ذخیره آنلاین فایل های خود کرده اند. یکی از روش های انجام این کار استفاده از سرویس آنلاین مایکروسافت اسکای درایو است. ویندوز ۸ برای اتصال یکپارچه به اسکای درایو طراحی شده است، همچنین این امکان برای سایت های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر نیز وجود دارد.
ورود با نام کاربری ساخته شده در سایت مایکروسافت : به جای ساختن اکانت بر روی کامپیوترتان، می توانید از اکانت آنلاین خود در مایکروسافت استفاده کنید. این کار موجب خواهد شد که تمام اطلاعات اسکای درایو خود، همچنین اطلاعات تماس دوستان و غیره را بر روی استارت اسکرین خود مشاهده نمایید. همچنین می توانید در کامپیوتر دیگری با ویندوز هشت وارد شوید و تمام اطلاعات خود را داشته باشید!
ویژگی هایی برای شبکه های اجتماعی : شما می توانید اکانت های شبکه های اجتماعی خود مانند فیس بوک، توییتر، فلیکر و غیره را به ویندوز هشت اتصال دهید و از این راه فعالیت های دوستانتان را در استارت اسکرین بطور مستقیم مشاهده کنید. همچنین می توانید برای فعالیت های اینچنینی از اپ های مخصوص این کار استفاده کنید تا امکانات بیشتری در دسترس داشته باشید.
دیگر امکانات ویندوز ۸
ساده سازی دسکتاپ برای بالا بردن سرعت : مایکروسافت دسکتاپ را از سیستم عامل ۸ حذف نکرده است و شما همچنان می توانید از آن برای کارهای روزمره خود استفاده کرده و برنامه های مورد علاقه خودتان را نصب و استفاده کنید. اما برخی افکت های تصویری که در ویندوز ۷ و ویستا استفاده می گردد و باعث کند شدن سیستم می گردد را از آن حذف کرده اند. دسکتاپ جدید بر روی بیشتر کامپیوتر ها با سرعت بهتری کار می کند.
حذف دکمه استارت از دسکتاپ : بزرگترین تغییر در دسکتاپ ویندوز ۸ حذف دکمه استارت از دسکتاپ است. در نسخه های قبل دکمه استارت محل پر ترددی برای باز کردن برنامه ها، بازی ها، جستجو و غیره بود. البته این امکانات در استارت اسکرین وجود دارد.
بالا بردن امنیت سیستم عامل : ویندوز ۸ دارای یک آنتی ویروس درون خود است با نام Windows Defender که همچنین می تواند شما را از دیگر بدافزارها و تهدیدات مانند جاسوس افزارها محافظت نماید. همچنین برنامه Windows Store به شما اجازه می دهد بتوانید میزان اطلاعات و دسترسی اپلیکیشن ها را چک کنید. برای مثال برخی برنامه ها به نقطه جغرافیایی شما دسترسی دارند، اگر با این موضوع چندان راحت نیستید می توانید این دسترسی را محدود کنید.
چطور از ویندوز ۸ استفاده کنیم؟
از آنجایی که ویندوز ۸ بسیار متفاوت از دیگر سیستم عامل هاست، احتمالا استفاده شما از کامپیوترتان را نیز تغییر خواهد داد. این امکان نیاز به طی مدت زمان شاید طولانی خواهد داشت، اما به خاطر داشته باشید که این تغییرات برای راحتی و ساده سازی فعالیت های ما طراحی و منتشر شده اند.
بسیاری از کاربران بسته به نوع کارشان از هر دو امکان استارت اسکرین و دسکتاپ استفاده می کنند. شما نیز احتمالا از هردو این ویژگی ها استفاده کنید، کاری که در ابتدای راه شاید کمی سخت و آزاردهنده باشد. با این حال اگر بیشتر وقت خود را در وبگردی و استفاده از اینترنت بگذرانید، احتمالا تنها از استارت اسکرین استفاده نمایید.
آیا شما باید به ویندوز ۸ مهاجرت کنید؟
همانطور که مشاهده کردید ویندوز ۸ نسبت به نسخه های قبل تغییرات بسیار زیادی داشت. این ویندوز تنها یک نسخه جدید با امکانات جدید نیست. در بسیاری از جهات این سیستم عامل یک سیستم عامل کاملا متفاوت است. اگر از ایده استفاده متفاوت از کامپیوتر چندان خوشتان نمی آید، بهتر است از نسخه فعلی ویندوزتان استفاده نمایید. اما اگر عاشق چیزهای جدید و استفاده متفاوت از کامپیوترتان هستید پیشنهاد می کنیم ویندوز ۸ را تهیه و نصب و استفاده نمایید. با استفاده بیشتر متوجه سادگی کار، کارایی بیشتر و در دسترس بودن برنامه ها خواهید شد و سیستم عامل های قدیمی را کنار خواهید گذاشت.
سری مقالات ویندوز ۸ ادامه خواهد داشت. پس با ما باشید …
گردآوري و تنظيم: www.majazionline.irمنبع: صباآسا
1273 | دوشنبه 22 مهر 1392 | majazionline | نظرات (0) | موضوع(آموزش ویندوز8) |
در صورت بروز هرگونه مشکل در سایت یا دانلود فقط به شماره 09304293050 در تلگرام پیام دهید IDTelegram: @majazionline1